Submergeix-te a Torroella i l’Estartit

ABANS

Una campanya de comunicació institucional per desestacionalitzar Torroella i l’Estartit com a destinació d’estiu i mostrar que hi ha molt per fer i veure durant tot l’any. Trencar la percepció que l’únic interessant que s’hi pot fer és submarinisme.

DESPRÉS

Fer un gir creatiu al principal hàndicap expressat al brífing (i alhora el principal atractiu turístic del territori municipal), el submarinisme a les Illes medes, i portar-lo, literalment, fora de l’aigua.

ACCIÓ VIRAL

Vam enregistrar diversos vídeos i fotografies d’un submarinista pujant al Castell de Montgrí; imatges que es van començar a difondre a través de les xarxes socials, generant milers de comentaris, likes, comparticions i missatges de WhatsApp per intentar esbrinar qui era i què feia el misteriós submarinista per allà.

Ràpidament, internet es va omplir de teories i bromes sobre el famós submarinista del Montgrí.

NOTORIETAT

El rebombori digital va ser tal, que va arribar als mitjans de comunicació. Molts d’ells en van seguir fent ressò fins i tot un cop desvetllada la campanya, com recull aquest vídeo del programa Espai Internet de TV3, que destaca el més nou, divertit i notori de la xarxa.

Fins i tot aquesta botiga en línia de productes de muntanya, va aprofitar per fer la seva pròpia promoció a partir de l’acció viral.

L’ANÈCDOTA

Gràcies a aquesta lliçó d’història d’en Miquel Bofill, la nostra campanya va resultar no anar tan desencaminada.
No us la podeu perdre, llegiu-la.

CONCEPTE CREATIU I CAMPANYA

Tothom va sortir de dubtes sobre l’origen del submarinista quan Torroella i l’Estartit
van presentar la nova campanya turística 4 dies després de l’acció viral.

CANALS DE LA CAMPANYA

Sense cap mena d’inversió en publicitat, l’acció viral va aconseguir un gran ressò al territori més proper, però en una segona fase també calia arribar al públic estranger. Per això, a l’hora d’escollir el concepte creatiu ja vam tenir en compte que funciones en qualsevol idioma.
Per tal d’arribar tant al target de proximitat com al turístic internacional, es va contractar insercions en diverses publicacions impreses, a més de difondre la campanya a través de Google Adwords, Facebook i Instagram mitjançant FB Ads, amb un total d’1.200.000 impactes.

EL BUS "BUS"

Vam caracteritzar els autobusos turístics amb vinils relacionats amb la campanya, creant així els primers busos bussos. 

ESPOT

MAKING-OF