INBOUND MARKETING: UN IMANT DE MIRADES

Em dic inbound, màrqueting inbound, l’agent secret de les tècniques de mercat. Malauradament per a ell, la Perruquera li traurà la mascareta –i no precisament la del cabell– i revelarà la seva identitat. Som-hi!

L’Inbound Marketing és el procés d’ajudar a clients potencials a trobar el teu negoci; sovint, fins i tot, abans de que el propi consumidor tingui pensat fer una compra. L’objectiu és captar l’atenció dels públics i convertir la teva marca en una preferència per a ells i, en última instància, en leads i clients incondicionals.

En Inbound Marketing, el contingut és el rei i hi confia plenament per interactuar amb els clients potencials. La qualitat del contingut ha ser forta, sense caràcter promocional, sinó inspirador i educatiu. Dit d’una altra manera, has d’oferir quelcom rellevant i útil per als teus consumidors actuals i potencials, ajudant-los a veure com poden superar els seus reptes i assolir les seves aspiracions.

De la mateixa manera que el xampú i condicionador van de la mà, buyer persona i buyer’s journey també. Aquests dos elements, són les principals columnes de l’inbound marketing.

El buyer persona és el retrat robot del teu consumidor, està dibuixat a partir de les dades recollides i ens permet apropar-nos als seus hàbits de compra i les seves necessitats.

El buyer’s journey és el cicle de compra i és clau per entendre les fases per les quals passa el teu consumidor: Des de que et descobreix, fins que s’enamora de la teva marca. Si coneixes el procés, pots dotar-lo de magnetisme ;).

T’agradaria veure un exemple pràctic? La Perruquera te’l presenta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Categories