HI HAVIA UNA VEGADA… UN STORYTELLING

T’has trobat mai amb persones que, expliquin el que expliquin, les has escoltat embadalit? I amb d’altres que, per molt interessant que sigui història, no capten la teva atenció? No és el què expliques, sinó com ho expliques. La gent oblidarà el que vas dir i fer, però no oblidarà mai com la vas fer sentir.

En el món de la publicitat passa el mateix: La teva startup pot oferir allò que necessita tothom però si no la farceixes amb una història emotiva, explicada a través d’un relat captivador i envoltada d’una atmosfera immersiva, és probable que caigui en l’oblit.

L’univers del màrqueting s’ha convertit en un concurs per captar l’atenció, l’espot que aconsegueixi mantenir-la durant més temps, guanya. No n’hi ha prou amb oferir un bon servei o producte, una bona idea no és suficient. Necessitaràs agregar un valor afegit a la teva marca per evitar anar a parar a la carpeta “spam”.

L’Storytelling és una tècnica que consisteix a connectar amb els teus usuaris amb un contingut oral, verbal o a través d’una història amb un personatge i la seva trama. L’objectiu és generar una relació més enllà de transmetre un missatge al nostre target (engagement). D’aquesta manera, quan percebin la teva marca, també en percebran els valors tractats a l’storytelling.

Els usos de l’storytelling són tan extensos com els seus avantatges:

  • Brànding. Una bona història ben relatada, augmenta la lleialtat del consumidor respecte a la teva marca.
  • Leads. El fruit més anhelat del màrqueting digital. Si aconsegueixes connectar amb els teus públics a través de l’storytelling, seran ells mateixos els qui acudiran a demanar informació.
  • Responsabilitat Social Corporativa. La millor manera de transmetre un missatge solidari i humanitari és a través d’una història, ja sigui fictícia o real. El teu contingut es transmetrà millor amb un exemple relatat.
  • Viral. Recordes algun anunci que arribés a ser vox populi gràcies al carisma d’algun personatge de la història que s’hi narrava? Doncs ens referim a això.

A la Perruquera se’ns dóna molt bé crear i explicar històries a través de la publicitat.

Naturaki

ABANS Naturaki tenia un objectiu molt clar: Fer marca. Per a dur-ho a terme, ja disposaven d’una imatge corporativa amb la seva corresponent tipografia. Tanmateix, els calia un claim i un concepte que acompanyés el logotip amb una campanya que atorgués identitat i personalitat. DESPRÉS El primer pas va ser trobar un concepte que definís

Llegir més »

Electra Avellana

Abans La nova generació familiar volia renovar la seva identitat visual, incloent el logotip, i construir de zero un discurs de marca, posant de manifest el seu tarannà proper. A priori, el principal hàndicap era el seu nom:Electra Avellana Comercial. Després Vam donar un gir al punt més peculiar de la marca: el nom ‘Electra

Llegir més »
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Categories