ENGAGEMENT: CASAT AMB UNA MARCA

De la mateixa manera que la Dolors no perdona el bany de color del dissabte al matí i defensarien amb totes les armes la seva perruquera de tota la vida, els teus clients i la teva empresa han de consolidar un vincle sòlid i perdurable. Sé el que estaràs pensant: Ja! Molt bé! I com ho assoleixo això? Fàcil! Amb el noble art de l’engagement.

Et sona molt, oi? Normal! Aquest concepte està en boca de tothom avui dia, és més famós que qualsevol celebritat que aparegui a les revistes de xafarderies de la Perruquera.

En aquesta entrada de blog, allisarem bé aquest concepte per desenredar qualsevol dubte que puguis tenir.

Què significa Engagement exactament?

El grau d’interacció entre els teus consumidors i la teva marca. De fet, engagement en català es tradueix com compromís, concretament el que es genera entre els usuaris respecte a la marca. Com més engagement tinguis, més abast tindrà la teva marca perquè molts usuaris hi hauran interactuat, especialment dins del marc de les xarxes socials on compartir és existir.

Com s’aconsegueix?

Com les parelles que porten tota la vida juntes: establint una relació estable, duradora i profunda amb l’usuari, sempre aportant aquell toc distintiu que et fa especial, un valor afegit amb el teu aroma característic. Insisteixo, és com mantenir una relació de parella, cal escoltar, observar, comprendre -comunicar-se, al cap i a la fi- amb el públic; estimular-lo perquè busqui ell mateix la interacció i vulgui repetir, generant un vincle
–per què no dir-ho- emocional cap al nostre producte. Els ingredients secrets per aquesta recepta són: Preguntar regularment coses a la teva comunitat, respondre a tots els missatges i mencions (Sí, a tots), proposar activitats als teus públics (concursos, sortejos, challenges, etc.), donar valor de marca, realitzar accions de responsabilitat social corporativa, oferir consells… i l’engagement està servit.

En definitiva, no estàs sol! Fica-t’ho al cap. Involucra als teus públics per generar el màgic efecte de l’engagement, no tinguis por a fer-los partícips de les teves iniciatives, són grandets ja, tenen molta empenta i frisen per sentir-se part del teu projecte. És més, i ja per acabar, com més original i disruptiva sigui l’activitat proposada, més els agradarà! Creu-me, som així ;)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Categories